Att bo i Karlastaden kommer att bli annorlunda på många sätt. I Karlastaden finns allt man behöver runt hörnet. Genomgående kommer det att vara butiker i gatuplan, kontor ovanför och bostäder högst upp. Unikt för Karlastaden är dessutom att gaturummen mellan husen i hela stadsdelen är levande och kommer att bubbla av liv, spännande butikskoncept och aktiviteter, dygnet runt.

 

Karlastaden har inga öppettider. Här lever livet dygnet runt.

Karlastaden erbjuder mjuka övergångar mellan allt från kontor och kultur till affärer och nöjen. Orkar du inte laga mat så finns det många restauranger att välja på, köp nybakat bröd på söndagsmorgonen eller shoppa allt du behöver till vardagen eller festen.

Det är en promenadstad, där merparten av parkeringarna ligger under marken. Men Karlastaden bjuder på fler trevliga överraskningar så som tak med gröna terrasser, en paviljong med saluhall som har en offentlig trädgård på taket och härliga lekytor för både stora och små.

Med andra ord, det är inte bara ett bra ställe att leva på, det kommer även att vara ett populärt utflyktsmål, både för dagen och kvällen.

 
En plats för kreativa uttryck i alla dess former.
 

En levande stadsdel där kulturen har en given plats

Livet handlar inte bara om att bo, äta, handla och arbeta. Stora ytor i Karlastaden är planerade för att vara multifunktionella och kan med fördel användas till evenemang och aktiviteter av olika slag. Vi ser därför givetvis att även kulturen har sin givna plats här. I vilken form är inte spikat ännu, men vi är intresserade av spännande idéer och uppslag. Ytorna och publiken finns, nu ska vi skapa spännande innehåll tillsammans med rätt partners.

Det är svårt att skapa kultur, men man kan bygga så att kultur skapas.