Karlastaden Utveckling AB och Nordic Choice Hotels har i dagarna skrivit under hyresavtalet för Clarion-hotellet i Karlatornet. Det som ska bli Nordens högsta byggnad ska utöver ca 600 lägenheter även innehålla omkring 300 hotellrum, konferensfaciliteter, spa och gym.

Planerna för Karlatornet har ända från början innehållit ett hotell i tornets nedre del. Det är Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels som ska driva hotellverksamheten under varumärket Clarion Hotel. Hyresavtalet som är på 20 år är värt 40 miljoner kronor per år.

– Känns verkligen roligt att vi nu är överens och att avtalet är påskrivet. För oss på Karlastaden är detta en viktig milstolpe, säger Christer Klint, t.f. VD på Karlastaden Utveckling AB.

Hotellet ska, förutom omkring 300 rum, innehålla konferensfaciliteter, restauranger och barer samt spa- och gymområde. Hotellet blir placerat i den nedre podiebyggnaden som hör till Karlatornet samt på våning 58 i tornet. Hotellets yta uppgår till cirka 17 500 kvadratmeter.

Karlatornet planeras stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen Karlastaden som omfattar åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Karlastaden Utveckling AB är ett projektbolag, ägt gemensamt av Serneke Group AB och NREP, som ska utveckla den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter.

För mer information, kontakta:

Christer Klint, t.f. VD Karlastaden Utveckling AB

Tel: +46 703 40 34 10

christer.klint@karlastaden.se

Mer information om Karlastaden finns på www.karlastaden.se

Karlastaden Utveckling AB som utvecklar den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter, ägs gemensamt av Serneke och NREP i ett joint venture.

Karlastaden ska växa fram på gammal industrimark på Lindholmen i Göteborg med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Stadsdelen består av åtta kvarter på en yta om 32 000 kvadratmeter. Tillsammans ska de utgöra en förtätad blandstad med omkring 2 000 lägenheter på cirka 200 000 kvadratmeter, både hyres- och bostadsrätter, samt kommersiell yta om cirka 70 000 kvadratmeter i form av bland annat hotell, restauranger, kontor och butiker. Mitt i tronar Karlatornet, som med sina 73 våningar och 245 meter blir Nordens högsta byggnad.