Karlatornet får ett Clarion-hotell

Vi kan nu glatt meddela att det blir Petter Stordalens hotellkoncern som kommer att driva hotellet i Karlatornet. En avsiktsförklaring har tecknats mellan Nordic Choice Hotels och Karlastaden Utveckling AB.

Planerna för Karlatornet har ända från början innehållit ett hotell i tornets nedre del. Nu är det klart att Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels går in som aktör för att driva hotellverksamheten under varumärket Clarion Hotel.

– Vi är väldigt glada att Choice har valt att driva hotell i Karlastaden. Att den nya stadsdelen nu får ett Clarion-hotell kommer ytterligare bidra till en levande blandstad, säger Jörgen Eriksson, VD på Karlastaden Utveckling AB.

– Karlatornet är ett unikt projekt som jag omedelbart kände att Nordic Choice Hotels bara måste få vara med på. Det här blir ett besöksmål i sig själv och kommer att attrahera nya besöksgrupper till Göteborg. Jag lovar att vi med Clarion Hotel kommer göra vårt för att utveckla Karlastaden, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Hotellet ska, förutom omkring 300 rum, innehålla konferensfaciliteter, restauranger och barer samt spa- och gymområde. Hotellet blir placerat i den nedre podiebyggnaden som hör till Karlatornet samt på våning 58 i tornet. Hotellets yta uppgår till cirka 17 000 kvadratmeter.